xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Ο ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ . Ως γνωστόν με το νέον γρηγοριανόν ημερολόγιον του ΠΑΠΑ κάθε ολίγα χρόνια καταργείται τελείως ή ελαττώνεται κάτω των ορίων η νηστεία των Αγίων Αποστόλων , ένα άρθρο απο τον Ορθόδοξο τύπο του έτους 1965

Ο ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ . Ως  γνωστόν  με το νέον γρηγοριανόν ημερολόγιον του ΠΑΠΑ κάθε ολίγα χρόνια καταργείται τελείως ή ελαττώνεται κάτω των ορίων η νηστεία των Αγίων Αποστόλων , ένα άρθρο απο τον Ορθόδοξο τύπο του έτους 1965






 σχόλιο Ορθόδοξου τύπου και ομολογία ότι το σχίσμα το προεκάλεσεν η εισαγωγή του νέου και αναθεματισμένου παπικου ημερολογίου !!!

 και το χάσμα μεγαλώνει !!αυτά είναι τα αποτελέσματα της παράνομης εισαγωγής του καταδικασμένου νέου παπικου ημερολογίου !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου