xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Η κατοχή της πατρίδος μας (αλλά καί όλων τών Ορθοδόξων εθνών) από την απελευθέρωση έως σήμερα από τα όργανα του διαβόλου !!

Η κατοχή της πατρίδος μας (αλλά καί όλων τών Ορθοδόξων εθνών) από την απελευθέρωση έως σήμερα από τα όργανα του διαβόλου !!
ΚΟΣΜΑΣ Ο ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ:θα καταργήσουν την ορθοδοξία δια οικουμενικής συνόδου!!

ΑΠΑΝΤΑ  ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΦΛΑΜΙΑΤΟΥ 

Να λες στην γυναίκα σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις! (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

Να λες στην γυναίκα σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις! (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)


Θεού πλάσμα είναι η γυναίκα. Με την αποστροφή σου δεν προσβάλλεις εκείνην, αλλά το Δημιουργό της. Τι δικό της έχει; Ο Κύριος δεν της τα έδωσε όλα; Μα και την όμορφη γυναίκα μην την παινέψεις, μην την θαυμάσεις. Ο θαυμασμός της μιας και η περιφρόνηση της άλλης δείχνουν άνθρωπο ακόλαστο. Την ομορφιά της ψυχής να ζητάς και το Νυμφίο της Εκκλησίας να μιμείσαι.

Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ!! ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ!!
ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ
ας μας απαντήσουν οι νεόκοποι αντι-οικουμενιστές , αφού από το 1965 , κατά ομολογία του πατριάρχη τους έχουν ενωθεί με τους παπικούς , για ποία εκκλησία μιλάνε ?? με ποιά μυστήρια ?? και ποιά ιερωσύνη?? δι'αυτό όλοι οι λεγόμενοι αντι-οικουμενιστές μένουν μόνο στα λόγια και στην συνγραφή άρθρων κατά του οικουμενισμού !! διότι δεν έχουν την μετάνοια και την ταπείνωση και τόλμη να ομολογήσουν στους πιστούς ότι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , και ως εκ τούτου είναι χωρίς αγιαστική χάρι στα μυστήρια της , δηλαδή απλά και λαϊκά οι κληρικοί της ελληνικής εκκλησίας μόνο τα ράσα φορούν , στερούνται κάθε ιερωσύνης και χάριτος , και τα <<μυστήρια >>που τελούν είναι νεκρά άκυρα και χωρίς το πνεύμα το άγιο !! ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΒΥΖΟΥΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ!!!

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΟΥΣ ."Ουχ οράτε τούτο το παιδίον;" ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΟΥΣ ."Ουχ οράτε τούτο το παιδίον;"  ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΜΩΝ  ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΝ


Ἰδιόμελον.ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ Ἦχος πλ. β´. Θεοφάνους.
Θεὸς Λόγος ἐπεφάνη ἐν σαρκί, τῷ γένει τῶν
ἀνθρώπων· ἵστατο βαπτισθῆναι ἐν Ἰορδάνῃ,
καὶ ἔλεγε πρὸς αὐτὸν ὁ Πρόδρομος. Πῶς ἐ‐
κτείνω χεῖρα, καὶ ἅψωμαι κορυφῆς κρατού‐
σης τὰ σύμπαντα; Εἰ καὶ ἐκ Μαρίας ὑπάρχεις
βρέφος, ἀλλ᾿ οἶδά σε Θεὸν προαιώνιον· ἐπὶ
γῆς βαδίζεις, ὁ ὑμνούμενος ὑπὸ τῶν Σεραφίμ·
καὶ δοῦλος Δεσπότην, βαπτίζειν οὐ μεμάθη‐

κα. Ἀκατάληπτε Κύριε, δόξα Σοι.