xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Οι "εκκλησίες" του Π.Σ.Ε. με τις οποίες επιθυμούνε την ένωση!!!

Οι "εκκλησίες" του Π.Σ.Ε. με τις  οποίες επιθυμούνε την ένωση!!!

O Πατριάρχης και ο Γ.Γραμματέας του Π.Σ.Ε. συμπροσεύχονται με την «αιδεσιμωτάτη» Bernice Powell Jackson(κέντρο), πρόεδρο του Π.Σ.Ε. της Βορείου μερικης, στην 60ή πέτειο της Ιδρύσεως του Π.Σ.Ε. ) κ.Powell είναι εκπρόσωπος της «Ενωτικής κκλησίας του Χριστού» (United Church of Christ) και εξέχον στέλεχος της Γενικής Συνόδου της, η οποία στις 4 Ιουλίου 2005, ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ανεγνώρισε πισήμως την ιερολογία του γάμου ομοφυλοφίλων και έχει θεσπίσει μάλιστα και ειδικά λειτουργήματα για αυτούς.

ΤΟ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΤΟ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ


   
Η λεγόμενη Νέα Εποχή του Υδροχόου (Ν.Ε.) αποτελεί ως γνωστόν το ποιμαντικό πρόβλημα της δεκαετίας τού 90. Αυτό επισημάνθηκε ήδη από τον μακαριστό π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο και διαπιστώθηκε από την Β'; Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων ιερών Μητροπόλεων επί θεμάτων αιρέσεων, που έλαβε χώρα στο Κυβέρι Αργολίδος το 1990, με θέμα: Το Σύνδρομο της ";Νέας Εποχής"; και η αλήθεια της Ορθοδοξίας.
      Η Νέα Εποχή είναι το αρχαίο εωσφορικό ψέμα με νέα μορφή. Επαναλαμβάνει αυτό που είπε ο διάβολος στον Αδάμ και την Εύα ότι δηλαδή ο άνθρωπος είναι από την ίδια του τη φύση Θεός.
Οι βασικοί στόχοι της Νέας Εποχής, όπως περιγράφονται στα βιβλία των σημαντικοτέρων εκπροσώπων της, Alice Bailey, Benjamin Creme, Pavid Spangler, Vera Alder, Marilyn Ferguson, John Randolph Price, Mueller Robert κ.α. είναι δύο:

«ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Α.Ε.» ΠΑΠΑΔΙΝΕΣ ,ΜΑΓΟΙ , ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΙ, ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ Όλα σε ένα!!!

«ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Α.Ε.»… 
                        ΠΑΠΑΔΙΝΕΣ ,ΜΑΓΟΙ , ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΙ, ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ  Όλα σε ένα!!!                                                       
Η τελευταία συνάντηση θρησκευτικών ηγετών στην Γροιλανδία, (φωτο) με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία συνοδεύτηκε από την λεγόμενη «(σιωπηρή) συμπροσευχή (άραγε σε ποιόν;;;) για την σωτηρία του πλανήτη», αποτελεί, (για όσους παρακολουθούν τα γεγονότα), άλλο ένα βήμα στην πορεία που οδηγεί στην τεχνητή δημιουργία ενός παγκόσμιου πανθρησκειακού παρά-μορφώματος.
Ή καλύτερα στην δημιουργία της μίας παγκόσμιας θρησκείας.
Προς αυτόν τον σκοπό εργάζονται πυρετωδώς χρόνια τώρα οι οικουμενιστές όλων των δογμάτων και όλων των θρησκειών.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ο ΧΑΡΥ, Ο ΜΕΡΛΙΝ ΚΑΙ Η ΒΕΡΟΝΙΚΑ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
 Ο ΧΑΡΥ, Ο ΜΕΡΛΙΝ ΚΑΙ Η ΒΕΡΟΝΙΚΑ
ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ SERAPHIM ROSE

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ




        Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το 1975, η χρονιά που πρωτοκυκλοφόρησε το βιβλίο του π. Σεραφείμ, ήταν ένα έτος-σύμβολο για τη «νέα θρησκευτική συνείδηση». Ήταν τότε που η αποθανούσα αποκρυφίστρια Alice Bailey – μια από τις μείζονες οικοδόμους του σημερινού κινήματος της Νέας Εποχής και δηλωμένη εχθρός του Ορθόδοξου Χριστιανισμού – έδωσε άδεια στους μαθητές να διαδώσουν δημοσίως τις μέχρι τότε μυστικές διδασκαλίες της «Νέας Εποχής» σε όλα τα διαθέσιμα μέσα. Κατά τη διάρκεια εκείνου του έτους, ο David Spangler και μια στρατιά άλλων ομιλητών και οργανώσεων της «Νέας Εποχής» άρχισαν το δημόσιο έργο τους.

THERE IS A HELL? IS DISAPPEARANCE conscious punishment?ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑΣΗ; ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ή ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ;

THERE IS A HELL? IS DISAPPEARANCE conscious punishment?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑΣΗ;
ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ή ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ;
Οι θνητοψυχίτες ισχυρίζονται ότι κατά την Ημέρα της Κρίσης, «οι ασεβείς…θέλουσιν αποκοπή εκ μέσου του λαού του Θεού εις τον Δεύτερον Θάνατον. Θέλουσι είσθαι ως να μη υπήρξαν»[1][7]. Και «η λίμνη της φωτιάς… συμβολίζει την πλήρη καταστροφή»[1][8]. Συνεπώς αρνούνται την παραδοσιακή χριστιανική διδασκαλία ότι η κόλαση είναι συνειδητή τιμωρία χωρίς τέλος. Πιστεύουν ότι η κόλαση είναι η εξαφάνιση, η εκμηδένιση των ασεβών. Άραγε δικαιώνει η Αγία Γραφή τις πεποιθήσεις τους;
Ο Ιησούς μίλησε πολλές φορές για την κόλαση ή Γέεννα του πυρός:
«Και εάν σε σκανδαλίζη η χειρ σου, απόκοψον αυτήν· καλήτερον σοι είναι να εισέλθης εις την ζωήν κουλλός, παρά έχων τας δύο χείρας να απέλθης εις την γέενναν, εις το πυρ το άσβεστον. Και εάν ο οφθαλμός σου σε σκανδαλίζη, έκβαλε αυτόν· καλήτερον σοι είναι να εισέλθης μονόφθαλμός εις την βασιλείαν του Θεού, παρά έχων  δύο οφθαλμούς να ριφθής εις την γέενναν του πυρός · όπου ‘ο σκώληξ αυτών δεν τελευτά, και το πυρ δεν σβήνεται’» (Μάρκος θ 43,47-48). Αυτά τα εδάφια δείχνουν ότι η κόλαση ή Γέεννα του πυρός διαρκεί αιώνια, και δεν έχει τέλος. Συνεπώς είναι μια παντοτινή τιμωρία.