xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

υἱοὶ ἀνθρώπων, ἕως πότε βαρυκάρδιοι; ἱνατί ἀγαπᾶτε ματαιότητα καὶ ζητεῖτε ψεῦδος;


υἱοὶ ἀνθρώπων, ἕως πότε βαρυκάρδιοι; ἱνατί ἀγαπᾶτε ματαιότητα καὶ ζητεῖτε ψεῦδος;
ἕως πότε βαρυκάρδιοι;<<αντι-οικουμενιστές>> και μη , θα ακολουθήτε την εκκλησία της αποστασίας??
ἕως πότε βαρυκάρδιοι; θρησκευόμενοι 'Ελληνες θα ακολουθήτε κληρικούς που πρόδωσαν την ορθόδοξο πίστη??
δεν ακούτε τους αγίους που φωνάζουν ότι τοιούτοι κληρικοί δέν έχουν μήτε ιεροσύνη ,μήτε μυστήρια??
οργίζεσθαι , φωνάζεται, καταράσθαι , τους πολιτικούς ηγέτες που κατέστρεψαν την πατρίδα μας , αλλά δεν σκεφτήκατε ποτέ μήπως η αιτία όλων των κακών που βρήκαν το έθνος μας το ευλογημένο , είναι η μεγάλη αποστασία από την ορθόδοξο εκκλησία του Χριστού??
δέν σκεφτήκατε ποτέ ότι οι άγιοι μάρτυρες , οι προπάτορες μας , θα κλαίνε και θα οργίζονται για την μεγάλη αποστασία του έθνους μας??

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ???
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΥΣΕΤΑΙ , ΕΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊΤΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ Ή ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ??

Φωτογραφίες από τoν οικουμενιστικό Εσπερινό στην Ολλανδία
Ολλανδία - 24/04/2014- Καθρεδρικός Ναός των Παλαιοκαθολικών της Ουτρέχτης. Συμπροσευχή και συν - εκκλησιασμός, ακόμα και με ιέρειες αδιαφορώντας για τις επιταγές των οικουμενικών συνόδων.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη μαζί με τη συνοδεία του στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό των Παλαιοκαθολικών. Συμπροσευχή και συν - εκκλησιασμός, αδιαφορώντας για τις επιταγές των οικουμενικών συνόδων. Οι λεγόμενοι Παλαιοκαθολικοί βρίσκονται σε πλήρη κοινωνία με τους Αγγλικανούς και από το 1981 θέσπισαν τη χειροτονία των γυναικών.

Είναι οι πατέρες της Εκκλησίας θεόπνευστοι; Τού Νίκου Ι. Νικολαϊδη

Είναι οι πατέρες της Εκκλησίας θεόπνευστοι; Τού Νίκου Ι. Νικολαϊδη


 Πηγή: Νίκου Ι. Νικολαϊδη «Θέματα Πατερικής Θεολογίας» Θεσσαλονίκη 2009. σελ. 65-68.




Ποτέ οι πατέρες της Εκκλησίας δε θεωρούνται θεόπνευστοι, με την ειδική έννοια του όρου. Στις ιδιαίτερες περιπτώσεις θεοπνευστίας, όπου "υπό Πνεύματος Αγίου φερόμενοι ελάλησαν [Άγιοι] από Θεού άνθρωποι", αυτοί είναι οι ιεροί συγγραφείς των κειμένων της Αγίας Γραφής ή, ειδικότερα, στη νέα οικονομία, αυτοί οι θεόπνευστοι άνθρωποι παρέδωσαν τις θείες αλήθειες μέσα στην Εκκλησία. Αναμφίβολα οι Απόστολοι, είτε παρέδιδαν προφορικά δια ζώσης τη θεία αποκάλυψη είτε "δι’ επιστολών", ενεργούσαν κατ' έμπνευση του Αγίου Πνεύματος.

Β΄ Σχίσματα και αιρέσεις που έφερε στην ορθόδοξη εκκλησία η λαίλαπα του οικουμενισμού. Β΄ ΠΕΡΙ ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ!

Β΄ Σχίσματα και αιρέσεις που έφερε στην ορθόδοξη εκκλησία η λαίλαπα του οικουμενισμού.

 Β΄ ΠΕΡΙ ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ!

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΒΙΒΛΙΟ : Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ: Α΄ΕΚΔΟΣΗΣ ΥΠΟ : ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ 1929
Μελέτη δημοσιευθείσα το πρώτον είς την εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ" 
Δ΄ ΕΚΔΟΣΗ: ΑΘΗΝΑ 1988, Υπό τού τότε αρχιμανδρίτου και νύν μητροπολίτου Θεσσαλονίκης της Γνησίας Εκκλησίας του Χριστού παναγιωτάτου  κ.κ. Χρυσόστομου Μητρόπουλου
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΩΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΩΣ  ΚΑΙ ΠΕΡΙ  ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ!