xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

orthodoxiPisti: Το "μίσος" προς τους...συγγενείς και η "μάχαιρα"Ο...

orthodoxiPisti: Το "μίσος" προς τους...συγγενείς και η "μάχαιρα"Ο...: Το "μίσος" προς τους... συγγενείς και η "μάχαιρα" Ο Ιησούς Χριστός έκανε κάποιες δηλώσεις, που ακούστηκαν παράξενα όχι μόνο στην εποχ...

Το "μίσος" προς τους... συγγενείς και η "μάχαιρα"Στενή και τεθλιμένη η οδός της ορθοδόξου ομολογίας


Το "μίσος" προς τους... συγγενείς και η "μάχαιρα"Στενή και τεθλιμένη η οδός της ορθοδόξου ομολογίας
Ο Ιησούς Χριστός έκανε κάποιες δηλώσεις, που ακούστηκαν παράξενα όχι μόνο στην εποχή του, αλλά και μέχρι σήμερα, σε όσους δεν έχουν εμπειρία Θεού, και δεν έχουν βιώσει τις συνέπειες της εν Χριστώ ζωής. Σε μια τέτοια παράξενη δήλωση θα αναφερθούμε εδώ, την οποία οι κουτοπόνηροι εχθροί του Χριστιανικού Ευαγγελίου την έχουν κάνει "σημαία", για να κατηγορήσουν τον Ιησού Χριστό. Ας δούμε λοιπόν την πλάνη τους.
Το παράξενο εδάφιο
Τα υπό εξέτασιν λόγια του Κυρίου Ιησού Χριστού, είναι τα εξής:
"26 ει τις έρχεται προς με και ου μισεί τον πατέρα εαυτού και την μητέρα και την γυναίκα και τα τέκνα και τους αδελφούς και τας αδελφάς, έτι δε και την εαυτού ψυχήν, ου δύναταί μου μαθητής είναι. 27 και όστις ου βαστάζει τον σταυρόν εαυτού και έρχεται οπίσω μου, ου δύναται είναί μου μαθητής" (Λουκάς 14/ιδ: 26-27).