xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Τι είναι η Εκκλησία του Θεού .

Τι  είναι η Εκκλησία του Θεού !! Η εκκλησία δεν  είναι ένας ανθρώπινος  οργανισμός ένα σωματείο , όπου ο κάθε θεολογίσκος  κληρικός  ή λαϊκός μπορεί να ερμηνεύει και να δογματίζει  κατά το δοκούν !! Στην Εκκλησία του Θεού δεν υπάρχουν μέλλει  που είναι με το ένα <<πόδι >> μέσα ,και με το άλλο έξω , που έχουν μέρος της αλήθειας και μερική Θεία Χάρι , ή είναι κάποιος μέλος  της Εκκλησίας του Θεού με πλήρη την Θεία χάρη και τα Μυστήρια ή ΟΧΙ , ή είναι με την ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ !! από την Εκκλησία δεν αποκόπτονται οι Ορθόδοξοι αλλά μόνο οι αιρετικοί και σχισματικοί , αμέσως μόλις προσθέσουν ή αφαιρέσουν τι , από αυτά που μας παρέδωσε  και αποκάλυψε ο  Θεός δια των Προφητών , του Κυρίου μας Ιησού Χριστού , των Αποστόλων , των Πατέρων , των Ορθοδόξων Συνόδων . Δεν αποκόπτεται –αποτοιχίζεται κάποιος από την Εκκλησία απλά και μόνο σαν ένδειξη διαμαρτυρίας !! αλλά , αποκόπτεται –αποτοιχίζεται μόνο εάν η τοπική εκκλησία στην οποία ανήκει δια των επισκόπων της πέσει σε αίρεση-σχίσμα , τότε μόνο την αποκηρύττει ως αιρετική και διακόπτη κάθε πνευματική κοινωνία μαζί της ,διότι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ είναι ή αυτή εις τους αιώνας χωρίς παρέκκλιση ή αλλαγή στο Πιστεύω και την Ιερά της Παράδοση !!
Εάν μια τοπική εκκλησία εκπέσει – εκπίπτει – χωρίζεται παντελώς από την Εκκλησία του Θεού και χάνει κάθε σχέση μετ ‘αυτού , στερημένη παντελώς της Θείας Χάριτος και των μυστηρίων !!
Ας προσέξουν λοιπών οι διάφοροι διαμαρτυρόμενοι για τον οικουμενισμό χριστιανοί τις εποχής μας που ανήκουν , στην Εκκλησία του Θεού ;; ή σε ένα ανθρώπινο σύλλογο διαμαρτυρομένων πιστών !!  και εάν ανήκουν στην δεύτερη περίπτωση ας ψάξουν να βρουν που είναι αυτή η αμόλυντος Εκκλησία που συνεχίζει να υφίσταται , και  θα υπάρχει έως συντέλειας του αιώνος , χωρίς να προσθέσει ή αφαιρέσει τίποτε από τα παραδομένα από τους ΑΓΙΟΥΣ και ας γίνει μέλος  της πριν ο θάνατος προλάβει και βρεθείς εκτός του νυμφώνος !






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου