xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Προς τους αγαπητούς φίλους και πρώην αδελφούς οι οποίοι ανήκουν στις συνόδους των : Στεφάνου Τσακίρογλου , Κυρίκου Κοντογιάννη , Χρυσοστόμου Τζανή .

Προς τους  αγαπητούς φίλους  και πρώην  αδελφούς  οι οποίοι  ανήκουν  στις  συνόδους  των : Στεφάνου Τσακίρογλου , Κυρίκου Κοντογιάννη , Χρυσοστόμου Τζανή .
Γνωρίζω ότι άλλοι  από εσάς είσαστε μικροί στην ηλικία και δεν γνωρίσατε τις κατάστασης που δημιουργήθηκαν στα σχίσματα του 1995 και 2005 , άλλοι πάλλει οι μεγαλύτεροι  έζησαν από κοντά τα προβλήματα που οδήγησαν στα ανωτέρω επάρατα σχίσματα !
 ‘Ολοι εσείς  γράφεται  συνέχεια  στα διάφορα site & blok ,όπως και στις σελίδες του FB  ότι  επιθυμείτε την ένωση και πάλι , όλων των Ματθαικών  σε μια σύνοδο όπως ήταν προ του 1995 !
Ξέρω επίσης ότι δυσανασχετείτε κάθε φορά που κάνω κάποια  ανάρτηση  με θέμα τα δυο αυτά σχίσματα , λυπάστε , θυμώνετε , στενοχωρείστε , να είστε βέβαιοι  ότι τα ίδια συναισθήματα  έχω και εγώ ο οποίος μεγάλωσα με όλους αυτούς , κληρικούς , μοναχούς , και λαϊκούς  που σήμερα δυστυχώς είμαστε χωρισμένοι .
 Με πολλούς από αυτούς  έχω  συγγένεια και με επίσης πολλούς είχα πολύ στενή οικογενειακή και αδελφική φιλία !! και ο πόνος μου είναι διπλός !!
Μιλάτε και γράφεται να γίνει  διάλογος προς ίαση των σχισμάτων , όμως στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , τα θέματα της ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ είναι  λελυμένα  εδώ και εκατοντάδες  χρόνια , η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ η οποία  χάρι στον ΑΓΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΤΘΑΙΟ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ και στις χειροτονίες επισκόπων που αυτός ετέλεσε το 1948 , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΥΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ !
Πίστευε και πιστεύει  ότι πίστευαν και οι ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , διότι ειδάλλως εάν είχε έλλειμα  ορθοδόξου  πίστεως τότε δεν θα ήταν η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , αλλά  κάποια παρασυναγωγή όπως των φλωρινέων και των οικουμενιστών !
Κατωτέρω  παραθέτω  τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ ίασής των σχισμάτων όπως διαχρονικά μας δίδαξαν η ορθόδοξη παράδοση και κανόνες , και ελπίζω όσοι πραγματικά επιθυμούν την εν ΧΡΙΣΤΟ ΕΝΩΣΗ , να συμφωνήσουν με το άρθρο !

ΕΥΧΩΜΑΙ  ΟΛΟΨΥΧΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΗΣΗ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΟΡΘΟΤΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!!!





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου