xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Τι είναι η βλασφημία κατά του Πνεύματος;

Τι είναι η βλασφημία κατά του Πνεύματος; 
Το μόνο αμάρτημα που δεν συγχωρείται είναι η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή η αμετανοησία. Ο ι. Χρυσόστομος μας λέει ότι δεν είναι τόσο φοβερό το να πέσει κανείς. Αυτό σ’ όλους μπορεί να συμβεί. Φοβερό είναι το να μην προσπαθήσεις να σηκωθείς. Να παραμένεις πεσμένος.

Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο διαβάζουμε: "πασά αμαρτία και βλασφημία αφεθήσεται τοις ανθρώποις, η δε του Πνεύματος βλασφημία ουκ αφεθήσεται... ούτε εν τω νυν αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι" (Ματθ. ιβ', 31 - 32).
Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας διδάσκουν ότι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος είναι η συνειδητή αντίθεση στην αλήθεια. Αλλά οι άνθρωποι στην πλειονότητα τους αντιτίθενται ασυνείδητα στην αλήθεια είτε γιατί δεν καταλαβαίνουν είτε γιατί σφάλλουν. Πρέπει να πονάμε γι' αυτούς τους ανθρώπους και να προσευχόμαστε γι' αυτούς, ζητώντας από το Θεό να τους βοηθήσει να καταλάβουν την αλήθεια και να τους δώσει τη δύναμη να ζήσουν σύμφωνα μ' αυτή την αλήθεια.
ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΜΕΡΟΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ή ΤΑ ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΝΩΜΗ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΣΥΝΧΩΡΗΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ , ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΔΕΝ ΕΛΑΛΗΣΕ ΣΩΣΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΥΝΩΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ , ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕΤ'ΑΥΤΩΝ , ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΦΛΩΡΙΝΑΙΟΙ Γ.Ο.Χ. ΟΙ ΝΕΟΧΡΙΣΤΟΜΑΧΟΙ Γ.Ο.Χ. ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟ-ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ! ΔΙΟΤΙ ΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΩΔΩΝ , ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ, ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ , ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΙΩΝΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ , ΜΕΣΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ , ΚΑΙ ΑΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΙΕΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ,ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΥΧΗ , ΑΠΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ,ΤΟ ΥΪΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΟΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΪΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ -ΒΑΣΙΛΕΑΣ , Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΜΟΝΟΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου