xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Η ορθόδοξη πίστη είναι το παν.

Η ορθόδοξη πίστη είναι το παν
Οι άγιοι για τους οποίους μιλάει ο Παύλος, στην προς Εβραίους επιστολή του (κεφ. 11), και όσοι έζησαν μαζύ τους, δεν τελειώθηκαν επειδή έχυσαν το αίμα τους, αλλά δικαιώθηκαν με την πίστη και μέχρι σήμερα θαυμάζονται, γιατί ήσαν έτοιμοι να υποστούν ακόμη και θάνατο, για την ευσέβειά τους στον Κύριο... Λοιπόν και μείς τώρα καλούμαστε να αγωνισθούμε για το παν, για την πίστη μας. Επειδή δε το ζήτημά μας τώρα είναι ή να αρνηθούμε ή να τηρήσουμε την πίστη, οφείλουμε να έχουμε την φροντίδα αλλά και την πρόθεση να φυλάξουμε αυτά που παραλάβαμε και να θυμούμαστε συνεχώς την πίστη, που διατυπώθηκε στη Νίκαια. (Μέγας Αθανάσιος)
Ο ΔΕ ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΕΙΛΙΟΣ ΛΕΓΕΙ ΣΤΟΝ Α΄ ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ,ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΧΥΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ! ΔΙΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΣ ΑΠΟΛΕΙΑΝ ΠΟΛΩΝ! ΦΕΥΓΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ΚΑΙ ΨΑΞΤΑΙ ΝΑ ΒΡΗΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗ ! ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΥ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου