xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Γιατί πολεμούν το ορθόδοξο παλαιό ημερολόγιο και όσους το ακολουθούν ? το κάνουν αυτό οι οικουμενιστές , αλλά το κάνουν και οι λεγόμενοι αποτοιχισμένοι αντι-οικουμενιστές ! τι είναι αυτό που τους φοβίζει και τους ενοχλεί από το να παραδεχθούν την αλήθεια ?

Γιατί  πολεμούν  το ορθόδοξο παλαιό  ημερολόγιο  και όσους  το ακολουθούν ?  το  κάνουν αυτό  οι οικουμενιστές  , αλλά το κάνουν  και οι λεγόμενοι  αποτοιχισμένοι  αντι-οικουμενιστές !  τι είναι  αυτό  που τους  φοβίζει  και τους  ενοχλεί  από  το  να  παραδεχθούν  την  αλήθεια  ?


  Ειρωνεύονται  τους  παλαιοημερολογίτες  ότι έχουν αγιοποιήσει  το ημερολόγιο  είναι όμως  έτσι ?  που  είδαν  γραμμένη  αυτή την συκοφαντία ?  η υπακοή  στους  κανόνες  και στην παράδοση της εκκλησίας  είναι  φανατισμός  ? 

ΟΧΙ ο  φόβος  και  το  πρόβλημα  τους  είναι  το  πώς  θα αποδεχθούν  την  αλήθεια  , η οποία  είναι  ότι  από  τότε  που  εισήχθη  στην Ελλάδα  παράνομα , και  πραξικοπηματικά  η ελληνική  εκκλησία  , έπαψε  να  είναι  εκκλησία  Χριστού ,  διότι  η αλλαγή  έγινε  χωρίς  την εντολή  της  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  ,  και σε  αντίθεση  με  πανορθόδοξες  συνόδους  που  καταδικάζουν και  αναθεματίζουν  κάθε  αλλαγή  του  ημερολογίου- εορτολογίου , που αποτελεί  παράδοση  2000  ετών  , και  εισήγαγαν  τον παπικό  νέο  ημερολόγιο  ,ανοίγοντας  την πόρτα  στον  αντίχριστο  οικουμενισμό !      



Άλλο  ένα  άρθρο  αποκάλυψη  για  το  σχίσμα  του  νέου  ημερολογίου
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου