xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ επιβολή του νέου ημερολογίου στην Ελληνική Εκκλησία , η συνέπειες αυτής ,και η ιστορία της Εκκλησίας του Χριστού από το 1924 έως σήμερα , που ο οικουμενισμός έχει αλώσει όλες τις λεγόμενες ορθόδοξες εκκλησίες , προς μελέτην και ενημέρωση κάθε ορθοδόξου χριστιανού , που ανησυχεί δια την πορεία και την πτώση της Ελληνικής Εκκλησίας .

Η ΠΑΡΆΝΟΜΗ επιβολή  του  νέου  ημερολογίου  στην  Ελληνική  Εκκλησία  ,  η  συνέπειες  αυτής  ,και  η  ιστορία  της  Εκκλησίας  του  Χριστού  από  το 1924  έως  σήμερα ,  που ο οικουμενισμός  έχει  αλώσει  όλες  τις λεγόμενες  ορθόδοξες  εκκλησίες , προς  μελέτην και  ενημέρωση  κάθε ορθοδόξου  χριστιανού , που  ανησυχεί  δια την  πορεία  και την  πτώση  της  Ελληνικής  Εκκλησίας .

Ημείς τους προστιθέντας η αφαιρούντας τις εκ της Καθολικής Εκκλησίας (Ορθοδόξου) αναθεματίζουμε. Εις τις πάσαν παράδοσην Εκκλησιαστικήν έγγραφον η άγραφον αθετεί -ανάθεμα." (Ζ. Οικουμενική Σύνοδος, πρακτικά Σπ.Μήλια σ. 805, 825, 878, 879. )


Την Εκκλησία του Χριστού δεν αποτελούν οι πολλοί , αλλά εκείνοι που φυλάσσουν την ορθή και σωτήρια της Πίστεως Ομολογίαν, έστω και αν είναι όλιγοι ." (Αγ. Θεόδωρος Σουδίτης.

Αγιος Γερμανός Β΄ Κωνσταντινουπόλεως (1222-1240):
"Εξορκίζω όλους τους λαϊκούς, όσοι είστε γνήσια τέκνα της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, να φεύγετε ολοταχώς από τους ιερείς που υπέπεσαν στην υποταγή στους Λατίνους, και μήτε σε εκκλησία να συγκεντρώνεστε μαζί τους, μήτε να παίρνετε οποιαδήποτε ευλογία από τα χέρια τους. Είναι καλύτερα να προσεύχεσθε στο Θεό στα σπίτια σας μόνοι, παρά να συγκεντρώνεσθε στην εκκλησία μαζί με τους Λατινόφρονες. Ει’ δ’ άλλως, θα υποστήτε την ίδια κόλασι μ’ αυτούς".

























































































































































































































































ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ  ΣΕ PDF  ΕΔΩ :






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου