xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ , ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ ΠΕΡΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ


ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ , ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ  ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ ΠΕΡΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ






Χωρίς αποκήρυξη  της  εκπεσούσης εκκλησίας  από  την Εκκλησία  του Χριστού , και  ένταξη  στην  ΓΝΗΣΙΑ  ΟΡΘΟΔΟΞΟ  ΕΚΚΛΗΣΙΑ  , που συνεχίζει  την πορεία  της μέσα  στον χρόνο ,  ενωμένη με τον Θεάνθρωπο  Ιησού  ΧΡΙΣΤΟ , είναι  μάταιες  οι διαμαρτυρίες  ,οι αποτοιχίσεις , και  τα  συνέδρια  κατά του οικουμενισμού !! 




Οι  Άγιοι  μας  έδειξαν  τον δρόμο , όποιος  πιστεύει  πράγματι  στον Χριστό , ένα του μένη να κάμει , αποκήρυξη της αιρέσεως και των αιρετικών και ένταξη στην  ΓΝΗΣΙΑ  ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ !!











1 σχόλιο:

  1. Το ζητούμενο δεν είναι εάν ο Ζερβάκος εγκατέλειψε το νέο , αλλά ούτε το –όραμα- του , άλλοι είδαν αντίθετα -οράματά - αλλά τα όσα έγραψε περί καταδίκης του νέου ,και του τρόπου εισαγωγής στην Εκκλησία της Ελλάδος !! και ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος άλλα έλεγε πριν γίνει αρχ/πος Αθηνών και άλλα έκανε μετα !! και ο Νεστόριος υπό Αγγέλου υποδείχθηκε για πατριάρχης κων/λεως αλλά κατάντησε αιρετικός !
    Και ο π.Μεταλινός σε ομιλία του ομολόγησε ότι εμείς αποσχισθήκαμε από την Εκκλησία και όχι οι παλαιοημερολογίτες , και αυτός παραμένει ακόμη στην κρατούσα Εκκλησία !
    Και τελευταίο ο διάβολος ομολόγησε τον Ιησού Χριστό Υιό του Θεού , αλλά παρέμεινε διάβολος ! ο κάθε ένας θα κριθεί για τις αποφάσεις του !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή