xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ,ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΔΙΑΦΩΤΗΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ!!!

Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ,ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΔΙΑΦΩΤΗΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ!!!

«Καί βγῆκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνῆτες, Ἕλληνες, σπορά τῆς ἐβραιουργιᾶς, πού εἶπαν νά μᾶς σβήσουν τήν Ἁγία Πίστη, τήν Ὀρθοδοξία, διότι ἡ Φραγκιά δέν μᾶς θέλει μέ τέτοιο ντύμα Ὀρθόδοξον.
Καί ἐκάθησα καί ἔκλαιγα διά τά νέα παθήματα.
Καί ἐπῆγα πάλιν εἰς τούς φίλους μου τούς Ἁγίους. Ἄναψα τά καντήλια καί ἐλιβάνισα λιβάνι καλόν ἁγιορείτικον. Καί σκουπίζοντας τά δάκρυά μου τούς εἶπα:
"Δέν βλέπετε πού θέλουν νά κάμουν τήν Ἑλλάδα παλιοψάθα; Βοηθῆστε, διότι μᾶς παίρνουν, αὐτοί οἱ μισοέλληνες καί ἄθρησκοι, ὅ,τι πολύτιμον τζιβαϊρικόν ἔχομεν. Φραγκεμένους μᾶς θέλουν τά τσογλάνια τοῦ τρισκατάρατου τοῦ Πάπα. Μήν ἀφήσετε, Ἅγιοί μου αὐτά τά γκιντί πουλημένα κριγιάτα τῆς τυραγνίας νά μασκαρέψουν καί νά ἀφανίσουν τούς Ἕλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά ἀπό αὐτά πού καταδέχθηκεν ὁ Τοῦρκος ὡς τίμιος ἐχθρός μας" ...»!
Στρατηγός Μακρυγιάννης:
Δια τους αγωνιστάς και χήρες κι αρφανά και δια κείνους οπού θυσιάσαν το εδικό τους εις τον αγώνα της πατρίδος, και ήτον νοικοκυραίοι και τώρα είναι διακοναραίοι, δεν έχει ψωμί η πατρίδα δι΄ αυτούς όλους, είναι φτωχή, και δια τον Αρμπασπέρη έχει, οπούρθε ψωργιασμένος κόντης κι΄ έφυγε μ΄ ένα μιλιούνι τάλαρα κι΄ αγόρασε εις την πατρίδα του έναν τόπον και τον έβγαλε «Ελλάς» και μουτζώνει εμάς τους ανόητους Έλληνες αυτός και οι άλλοι οι Μπαυαρέζοι και οι φίλοι τους οι εδικοί μας; Που ΄ναι τόσα μιλιούνια δάνεια, που είναι οι πρόσοδοι, που ΄ναι οι καλύτερες γες, που ΄ναι οι μύλοι, που ΄ναι τ΄ αργαστήρια των Τούρκων και σπίτια, που είναι τα περιβόλια και οι σταφιδότοποι; Ποιός τάχει παρμένα; Ο Αρμασπέρης με τους άλλους Μπαυαρέζους έδιναν των δικών μας των χαραμοταϊσμένων αυτά όλα και τους στράβωναν , κι αυτήνοι πήραν τα χρήματα και τα παίρνουν ολοένα.
 (Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του μεγάλου πατριώτου και γενναίου ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, Στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη)


Ο μεγάλος αγωνιστής  της ελευθερίας και της πίστεως έγκαιρα αντιλήφθηκε  τον φθοροποιό ρόλο των <<μεγάλων δυνάμεων >>και των εγχώριων, πολιτικών και εκκλησιαστικών, δούλων τους οι οποίοι συστηματικά και με δόλιο τρόπο κατόρθωσαν μέσα σε 180 χρόνια να αποχριστιανίσουν και αφελληνίσουν τους Έλληνες και να κάνουν την πατρίδα μας και τους Έλληνες φτηνές απομιμήσεις των βαρβάρων και αντιχρίστων αιρετικών της δύσεως!
Και επειδή  ελληνισμός  και ορθοδοξία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα , φρόντισαν ώστε πρώτα να αποχριστιανίσουν- εκ μοντερνίσουν την ορθόδοξη πίστη ,και την εκκλησία ώστε κατόπιν να έρθει και η διαφθορά των ηθών του λαού πολύ εύκολα όπως και έγινε!!
Οι Άγιοι Πατέρες όμως της Εκκλησίας διαβλέποντας τον δόλιο σκοπό της δύσεως και του πάπα ακόμα από τον 16ο  αιώνα αποφάσισαν νομοθέτησαν και έβαλαν φοβερά επιτίμια ,για αυτούς που θα τολμούσαν να προσθέσουν, αφαιρέσουν , αλλοιώσουν, οτιδήποτε από αυτά που μας δίδαξε και νομοθέτησε η ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!!
Κατωτέρω παραθέτουμε αποφάσεις της εκκλησίας οι οποίες αναθεματίζουν την οιονδήποτε αλλαγή στα υπό της εκκλησίας καθιερωμένα , πράγμα που δυστυχώς οι νεοέλληνες δεν σεβάστηκαν και αιτία αυτού είναι το σημερινό χάλι της πατρίδος μας!!!




























 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΘΕΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΙΣ  ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,ΤΙΣ ΟΠΟΙΟΕΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ,ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΠΑ (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ) ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΔΥΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ ΑΣΩΤΙΑΣ!


ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ















 Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΝ ΔΙΩΓΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Η ΜΟΝΗ ΕΧΟΥΣΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΟΦΑΝΕΝΤΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ !!!












































 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου